Tel: +40 230 522978
Fax: +40 230 522978
Email: dimian@usm.ro

I3.2.1. Bugetul proiectului - categorii de cheltuieli

Categorii de cheltuieli

Denumirea echipamentului/serviciului Număr Justificarea achiziției
Modul Rheonaut pentru reometru Haake Mars 40 cuplat cu spectrometru FTIR 1 Modul Rheonaut se va cupla la reometrul Haake Mars 40 existent în cadrul USV. Acest modul va permite o analiză concomitentă reologică și structurală. Se vor putea studia proprietățile reologice și procesele care depind de modificarea structurii moleculare. Modulul va permite studierea deformărilor și orientărilor moleculelor în funcție de forfecarea aplicată atât la solicitări mici cât și solicitări foarte mari.
Laptop-uri 10 Necesare echipei de implementare și asistenților de cercetare/cercetătorilor
Fabrica/generator de azot lichid - Instalație compactă cu o capacitate de producție de minim 20 Litri/zi. 1 Instalația va include: - Generator de azot lichid - Generator de Azot gaz - Compresor uscat (fără ulei) prevazut cu filtru de aer antibacterian - Analizor de oxigen cu alarmă - Vas de stocare pentru azot lichid de 100 Litri - Linie de transfer pentru azot lichid cu izolație vidată, cu o lungime de minim 1,5 m - Kit de protectie: sorț, ochelari de protecție, mănuși Instalație de producție a azotului lichid va deservi în principal centrele de cercetare MANSiD si a platformei pentru formare postuniversitară, cercetare avansată și inventică în inginerie alimentară ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Azotul lichid va fi folosit, ca lichid refrigerent în vederea analizei proprietăților fizice a diferitor materiale la temperaturi foarte scăzute (-196 oC), la tratamente termice ale materialelor, reciclarea materialelor sau la procesarea alimentelor.
Generator zgomot alb 1 Pentru analizarea proprietăților electrice ale materialelor.
Analizor spectral 5kHz – 6 GHz 1 Pentru analizarea proprietăților electromagnetice ale materialelor, și pentru a analiza potențialului de utilizare al materialelor în aplicații din domeniul telecomunicațiilor.
Preamplificator de curent 1 Pentru amplificarea curenților în vederea analizării proprietăților electrice.
Preamplificator de tensiune 1 Pentru amplificarea tensiunii în vederea analizării proprietăților electrice.
Cameră cu termoviziune 1 Pentru analiza caracteristicilor termice.
Multimetru digital sub formă de banc de lucru 3 Pentru analiza capacității, rezistenței, continuității, în vederea analizării proprietăților electrice.
Generator de semnal 3 Pentru injectarea de semnale de frecvențe diferite în vederea analizării proprietăților electrice.
Osciloscop digital 3 Pentru vizualizarea semnalelor electrice la nivelul materialelor.
Sonde pentru măsurarea proprietăților optice 1 Pentru investigarea proprietăților optice ale materialelor în diferite domenii de lungini de undă.
Calculatoare desktop 10 Necesare echipei de implementare și asistenților de cercetare/cercetătorilor
Sistem purificare apă 1 Sistemul de purificare a apei va fi utilizat în cadrul laboratoarelor de caracterizare chimică avansată a materialelor. Acest sistem va elimina influența apei în rezultatele analizelor și astfel vor fi eliminate unele erori

Hartă Campus USV!

harta campus ×
 1. Locatie
 2. Locatie
 3. Locatie
 4. Locatie
 5. Locatie
 6. Locatie
 7. Locatie
 8. Locatie
 9. Locatie
 1. Locatie
 2. Locatie
 3. Locatie
 4. Locatie
 5. Locatie
 6. Locatie
 7. Locatie
 8. Locatie
 9. Locatie